Boris Nedialkov's blog

 
Boris Nedialkov's blog

 
Рейтинг: 3.00
(33)
Глог / Blog
Отзиви и критики/ Reviews
Връзки / Links
Фото Галерия / Photos
Новини / NewsОтзиви и критики/ Reviews / Интригуващ концерт 6.6.2006

Интригуващ концерт 6.6.2006
07.05.07 10:31

Автор:Доц. Николай Гагов
Критика за рецитала на Борис, състоял се на 06.06.2006 в зала 8 на НДК.
Вземи в gLOG

ИНТРИГУВАЩ  КОНЦЕРТ


На 6-ти юни, 2006 г., в зала № 8 на НДК, имах удоволствието да чуя изпълнението на младия челист Борис Недялков, който изнесе рецитал в рамките на фестивала “Софийски музикални седмици”.

Едва 13-годишният Борис поднесе истинска изненада с несвойствените за възрастта си музикално мислене, интерпретационна зрялост и професионално владеене на инструмента. Той се справи със завидна лекота с една сериозна програма, включваща произведения от три различни епохи – барок, романтизъм и съвремие, които биха били предизвикателство дори за завършен инструменталист. Борис успя да открои стиловите особености и характер на всяка от творбите. Ако се съдеше само по качеството на звука, тънкото нюансиране и смени на “цветовете”, които той постигна, човек трудно би допуснал, че изпълнителят е дете. Нещо повече, дете, което с изключителна артистичност и сценично присъствие наложи пълна тишина в залата и прикова вниманието на публиката.

Заслужава признание и преподавателката му в НМУ”Л.Пипков”, г-жа Ани Атанасова, заради куража й да прескочи ограниченията на задължителните програми за обучение и вярната й преценка в каква степен и как да ангажира безспорно огромните ресурси на Борис.

Концертът бе от онези, на които слушателят отива със скромни очаквания, но си тръгва с чувството, че е срещнал нещо необикновено.

Няма никакво съмнение какво бъдеще очаква този млад артист. Вярвам, че той има силите да понесе товара на големите надежди и да завладее както родните, така и световните сцени.

 

Николай Гагов      София, 07.06.2006
Доцент в НМА”Панчо Владигеров”
Член на квартет “София”

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0768